Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

HVG Filmklub - A Polgár lányok


Ankert

2017. július 11. 19:00

HVG FILMKLUB

 

HVG Filmklub és a HVG Extra A Nő magazin közös nyári rendezvénye

A Polgár lányok - magyar-izraeli dokumentumfilm



Polgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet, és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér, akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint ellentmondásos kísérlet részeseiként kora gyerekkoruktól kezdve arra készültek, hogy sakkvilágbajnokok legyenek. A film interjúkkal és rengeteg privát archív felvétellel mutatja be a család életét, benne az édesapa, Polgár László sokak által vitatott módszerét, amellyel kemény munkára ösztönözte a lányait, majd óriási sikerekre vezette őket. 40 éven és három kontinensen át utazunk a Polgár lányokkal. Ez a film a sakkról szól, de nem sakk-film - mesél a diktatúrák hatásáról, a gyermeknevelésről, a nemek különbözőségéről, a szeretet erejéről, valamint felteszi azt a kérdést, vajon hol húzódik a határ az élhető létezés és a folyamatos teljesítés között?

 

A filmet a HVG Extra A nő magazin megjelenéshez kapcsolódó beszélgetés előzi meg. 

Hello Valóság! 

A HVG Extra A NŐ idei első lapszáma a valóságot köszönti, benne olyan témákkal, mint a válás gazdasági aspektusai, a női humoristák, racionális gyereknevelés, femvertising, Toni Erdmann, magyar vagy éppen a női neurológiai folyamatok. Azt a hétköznapi valóságot tárjuk fel, amelyben mindannyian élünk, így külön öröm, hogy a Polgár lányok történetéről készült filmet mutatjuk be, amely pontosan és izgalmasan mesél az elmúlt 40 évünkről.

 

Beszélgető partnerek:

Réz Anna, filozófus

Bombera Krisztina, újságíró

Simó György, kockázati tőkebefektető, Day One Capital

Moderátor: Papp Bojána, dokumentumfilmes, a HVG Extra A Nő szerkesztője

 

Időpont: 2017. július 11. 19:00-22:00

Helyszín: Anker’t  1061, Budapest, Paulay Ede u. 33

Jegyár: 1900 Ft (a jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható, könyvenként csak egy jegy használható fel).