BROADWAY.HU

BETELT ESEMÉNY

HVG Filmklub - A Polgár lányok


Ankert

2017. július 11. 19:00

HVG FILMKLUB

 

HVG Filmklub és a HVG Extra A Nő magazin közös nyári rendezvénye

A Polgár lányok - magyar-izraeli dokumentumfilmPolgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet, és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér, akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint ellentmondásos kísérlet részeseiként kora gyerekkoruktól kezdve arra készültek, hogy sakkvilágbajnokok legyenek. A film interjúkkal és rengeteg privát archív felvétellel mutatja be a család életét, benne az édesapa, Polgár László sokak által vitatott módszerét, amellyel kemény munkára ösztönözte a lányait, majd óriási sikerekre vezette őket. 40 éven és három kontinensen át utazunk a Polgár lányokkal. Ez a film a sakkról szól, de nem sakk-film - mesél a diktatúrák hatásáról, a gyermeknevelésről, a nemek különbözőségéről, a szeretet erejéről, valamint felteszi azt a kérdést, vajon hol húzódik a határ az élhető létezés és a folyamatos teljesítés között?

 

A filmet a HVG Extra A nő magazin megjelenéshez kapcsolódó beszélgetés előzi meg. 

Hello Valóság! 

A HVG Extra A NŐ idei első lapszáma a valóságot köszönti, benne olyan témákkal, mint a válás gazdasági aspektusai, a női humoristák, racionális gyereknevelés, femvertising, Toni Erdmann, magyar vagy éppen a női neurológiai folyamatok. Azt a hétköznapi valóságot tárjuk fel, amelyben mindannyian élünk, így külön öröm, hogy a Polgár lányok történetéről készült filmet mutatjuk be, amely pontosan és izgalmasan mesél az elmúlt 40 évünkről.

 

Beszélgető partnerek:

Réz Anna, filozófus

Bombera Krisztina, újságíró

Simó György, kockázati tőkebefektető, Day One Capital

Moderátor: Papp Bojána, dokumentumfilmes, a HVG Extra A Nő szerkesztője

 

Időpont: 2017. július 11. 19:00-22:00

Helyszín: Anker’t  1061, Budapest, Paulay Ede u. 33

Jegyár: 1900 Ft (a jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható, könyvenként csak egy jegy használható fel).